最近又好想食炸雞,一於睇吓港島區有無好味炸雞店先。途經灣仔,見到呢間韓式炸雞好似唔錯,喺香港都有幾間分店,質素應該有保證喇。一於買外賣返屋企眾樂樂。<二人特攻炸雞盒> $178韓國原味炸雞蜂蜜焦糖炸雞想試多啲唔同嘅部位,所以揀咗有骨炸雞,兩人套餐可以選擇原味加一款自選口道。我揀咗蜂蜜焦糖炸雞。原味炸雞炸到金黃香脆,食食吓仲有一陣咖哩粉嘅香味。相信有用上咖哩粉醃製;蜂蜜焦糖口味濃郁香甜,可口不膩。如果雞件可以大翻少少就完美喇。魚糕串炸紫菜卷魚糕串口感彈牙,紫菜捲香口美味,內包粉絲,沾上年糕汁又喺另一種滋味。感覺彷彿重回韓國街頭掃街既回憶。韓式粉絲辣炒年糕粉絲尚算入味,如果香油味再重啲就更好;年糕煙韌,不過醬汁偏稀,有點可惜。兩人套餐仲有得揀飲品,比如忌廉鮮奶、雪碧等。個人都幾推介呢個套餐,雖然份量唔算好多,但勝在小食種類繁多,咩都可以試吓,啱晒一啲胃口唔大但咩都想食既人。餐廳主打外賣,但都有提供堂食座位。依家凡購買消費滿$100,仲會送雞喜發財揮春一張,佈置家裡一流。
<二人特攻炸雞盒> $178
韓國原味炸雞