2022-07-14
繼續尋覓下office 附近有咩好嘢食,呢間日式fusion菜位置比較隱蔽,係月街盡頭嘅位置,門面有rock and roll 嘅感覺,走型格路線,仲有黑白塗鴉場。Lunch set : Starter + Bowl ($148 p.p.) / Starter + Sushi / Sushimi selection ($198 p.p.)Desserts + $20我同朋友都揀咗bowl set,比較特別,starter 試咗Karaage(炸雞)同埋RAP & ROLL Hamachi(油甘魚刺身)。Karaage炸得非常香口,表皮香脆,佢個汁係精粹,由芫荽同埋小辣嘅乳酪製成秘製醬汁,酸酸地中和返炸雞嘅油膩感。油甘魚刺身肥美,配埋墨西哥辣椒Jalapeño,浸住柚子醋醬汁,味道複雜,衝擊味蕾,個人好鍾意呢種新食法。TMK Bowl 要左To Tuna 同埋 west coast,To Tuna係椰菜底,想減澱粉質嘅朋友揀呢個就啱晒,上面有幾塊炙燒吞拿魚,配mustard醬,第一次食呢個配搭,幾特別,上面嗰兩塊炸紫菜用咗少許粉漿去炸,非常香口。West coast係飯底,入面配料比較多
Lunch set :
Desserts + $20
TMK Bowl 要左To Tuna 同埋 west coast,To Tuna係椰菜底,想減澱粉質嘅朋友揀呢個就啱晒,上面有幾塊炙燒吞拿魚,配mustard醬,第一次食呢個配搭,幾特別,上面嗰兩塊炸紫菜用咗少許粉漿去炸,非常香口。West coast係飯底,入面配料比較多,有醃三文魚、炸豆腐、蘑菇、枝豆、蕃茄仔等等,用咗辣醬,炸豆腐有驚喜,外脆內軟,將唔同嘅配料mix 埋飯一齊食意想不到嘅夾。
甜品非常獨特,lunch menu 有兩種選擇 - POPPIN’ Ice-cream,同埋Fried banana,味道都係偏甜,好鍾意食甜嘅朋友先建議點。兩種甜品都係即叫即做,所以要等大約15分鐘。
POPPIN’ Ice-cream 賣相非常特別,雲呢拿雪糕上面用鹽味爆谷圍住一個圈,中間係Virgin olive oil 。Fried banana係炸香蕉加雲呢拿雪糕,幾欣賞佢個deep fried炸香蕉,外脆裡嫩,呈金黃色。