夜晚放咗工嚟到尖沙咀同朋友happy hour,不過我哋最後冇叫到酒,始終我都比較少飲,所以朋友同我就只係嗌左嘢食,好開心咁傾咗一個愉快嘅晚上🥳VEGETABLE PAELLA 素菜什錦飯 $168(Seasonal vegetables, paprika, garlic季節性蔬菜•辣椒•大蒜)近排鍾意咗素食,清清地叫咗個素菜什錦飯,不過越食越辣哈哈哈🤣 一開始第一兩啖完全唔覺得辣,但係辣椒嘅辣味後勁凌厲,飲咗成杯水都仲係好辣,不過呢種辣係好食嘅,唔係化學辣味,真正天然嘅辣味反而係能夠提升到食慾,正呀!CHICKEN PASTILLA 珠雞千層批 $118(Filo pastry, chicken, eggs, cinnamon酥皮,雞肉,雞蛋,肉桂)上枱嘅時候我有一刻懷疑係唔係珠雞千層批,個樣同平時嘅有啲唔同,不過呢個係超級好食!入面燉爛左嘅雞肉係用咗好多香料炮製而成,每一啖都有北非香料嘅味道,非常之惹味,肉桂香味非常之突出,再加上酥皮十分之脆口,每一啖都令人齒頰留香🤤BANANA FILO酥皮香蕉香酒卷 $78(Filo pastry, ripe banana, flamed wi

VEGETABLE PAELLA 素菜什錦飯 $168
季節性蔬菜•辣椒•大蒜)
VEGETABLE PAELLA 素菜什錦飯

CHICKEN PASTILLA 珠雞千層批 $118
酥皮,雞肉,雞蛋,肉桂)
CHICKEN PASTILLA 珠雞千層批

BANANA FILO酥皮香蕉香酒卷 $78
(Filo pastry, ripe banana, flamed with liqueur
酥皮、香蕉、烈酒)
有我喺度又點會唔叫甜品呢,叫咗一個酥皮香蕉香酒卷,上枱嗰一刻又係令我呆咗幾秒,竟然係用一個中式砂鍋上甜品,然後侍應開始點火,相機食先!見住好似春卷咁樣嘅卷物喺火焰之中燃燒起嚟,認真影相好靚📸 然後呢款甜品係十級好食,liqueur嘅酒香深深滲入酥皮嘅每一層,經過香酒燃燒香蕉係酥皮入面已經溶化,外脆內軟入口即溶,口感猶如上天堂般美妙,再加上砂鍋內酸酸甜甜嘅士多啤梨糖漿,根本就係錦上添花,絕妙絕妙!
BANANA FILO酥皮香蕉香酒卷
VEGETABLE PAELLA 素菜什錦飯