2021-12-19 372 views
仙桃居,好食地方小店,因為地方細,所以輪侯時間長,一直都好難食到。近排特登提早去食,皇天不負有心人,終於成功入座開餐。鹽酥雞翼米線 $43呢個餐被店鋪稱為糧尾餐,感覺上最唔伏既,因為炸雞翼係剛炸起,新鮮滾熱辣,所以唔會有伏。米線有咬口、有質感,個人黎講唔鍾意食過淋既米線,呢個硬度適中!其他糧尾餐包括有粟米肉粒飯,但睇餐牌個賣相就唔想嗌黎食,可能我未夠糧尾吧……炸魷魚鬚同朋友食必點小食之一,而家得返一個size,份量都幾大,兩個男人食到超飽先走到。新鮮炸起出爐就唔重覆,加埋五香淮鹽令到炸物既香口程度昇華,食到停唔到口,只怪自己個肚位置有限,食到咁上下就飽到食唔落。
鹽酥雞翼米線

鹽酥雞翼米線 $43

炸魷魚鬚
只怪自己個肚位置有限,食到咁上下就飽到食唔落。
鹽酥雞翼米線