2023-09-28 114 views
朋友啱啱喺歐洲去完旅行返嚟,好掛住傳統香港湯麵於是約佢食刀削麵,我點左個擔擔醬湯刀削麵,中意濃味啲可以叫多擔擔醬,大家可以自選配料,我就推介牛筋腩+$10同豬大腸+$15,刀削麵果然係真材實料,口感煙韌,吸左個擔擔湯味道更加濃郁,甜甜地清清地,份量十足,成碟小食好滿,牛筋腩非常入味,牛筋軟稔。滷水豬大腸容易咬開好好食,套餐包埋熱飲,我點左西洋菜蜜,甜而不膩,朋友點左麻辣湯刀削麵配豬頸肉加$15,最近肉即叫即煎,外皮微脆可口,飲返罐雪碧爽下就啱曬,我地另外再叫咗個小食麻醬手撕雞,海量麻醬啖啖肉,手撕雞同青瓜絲係絕配哈哈,好爽甜,加上店員好有禮貌行動迅速,我地都食得好開心😄