2019-02-24 124 views
今日行過西灣河見到呢一間燒味舖頭掛住一隻隻好肥美嘅燒鵝,真係心郁郁,諗起橫掂一陣間耂都返屋企食飯,一於斬料加送先。呢一間燒味店應該係開業無耐,門面裝修都好簡潔乾淨,餐牌上選擇都好多,除咗外賣,呢度仲有堂食,連早餐、常餐、下午茶餐都應有盡有,因為我見雖然唔係食飯時間都有唔少人嚟幫襯!我就比較愛吃啖啖肉嘅燒鵝髀,「下庄」就係我最好嘅選擇啦,$155價錢公道鵝皮好薄,唔會太油膩,基本上係無咩多餘嘅肥膏,肉質鮮嫩多汁,唔係乾爭爭,食真D仲聞到陣陣煙燻嘅味道!兩個人話咁快就K.O.左一盒!除了招牌燒鵝,呢度出名嘅仲有脆皮燒腩仔、秘製叉燒、貴妃雞同豉油雞等等,以後想食燒味飯或想斬料加餸,又有多一個選擇啦!正呀!

TakeAway