2023-05-17
太子茶棧(金魚街旁)本人經常出魚行下,好多周邊餐廳都試下。早2日見到呢間,睇落企理,第一次幫襯,咁入到去坐底,叫左個焗豬扒飯,等左一陣,飯到,的汁蓋在豬扒上,望落都好似正常,食左一口飯連汁,其實都好淡下,亦唔熱,但呢樣算了。其實我食野算高要求,唔難食,份量正常就可以。咁,開始食豬扒,共有4件豬扒,想食第一舊,發現係骨,得小小肉,心諗有一舊連骨,好正常。再食第2舊,又係骨連小小肉,Ok,算,再睇埋第3,第4舊豬扒,Cls,得一舊係全肉,一碟飯,50+,4舊豬扒,有3舊係骨,真好野。食咁多年焗豬,第一次遇到。但我都算,當食”迷你焗一舊豬扒飯”,冇即時反映。食完後,打算善意同經理/老闆講聲,睇下佢有咩反應。咁就問一問個落單姐姐,有冇經理係到?佢答冇,但可以搵樓面唯個個瘦男人(可能係老闆掛)。咁我就叫佢幫我叫佢過唻。(我仲未同阿姐講發生咩事)姐姐之後話叫左個男搵我,但佢未得閒,要等等。見個男人真係做野,一直在送餐,及收錢,咁我就玩下電話,再等等佢。之後真係等足10分鐘,佢都好似唔想理我,咁我就直接叫個男人。我就正常語氣同佢講,”你好,我第一次唻呢到食,呢個焗豬扒飯,4件扒入面,有3件係骨,結果
本人經常出魚行下,好多周邊餐廳都試下。
早2日見到呢間,睇落企理,第一次幫襯,
咁入到去坐底,叫左個焗豬扒飯,
等左一陣,飯到,的汁蓋在豬扒上,望落都好似正常,
食左一口飯連汁,其實都好淡下,亦唔熱,但呢樣算了。
其實我食野算高要求,唔難食,份量正常就可以。
心諗有一舊連骨,好正常。
再食第2舊,又係骨連小小肉,
Ok,算,再睇埋第3,第4舊豬扒,
Cls,得一舊係全肉,
一碟飯,50+,4舊豬扒,有3舊係骨,真好野。
食咁多年焗豬,第一次遇到。
但我都算,當食”迷你焗一舊豬扒飯”,冇即時反映。
食完後,打算善意同經理/老闆講聲,睇下佢有咩反應。
咁就問一問個落單姐姐,有冇經理係到?
佢答冇,但可以搵樓面唯個個瘦男人(可能係老闆掛)。
咁我就叫佢幫我叫佢過唻。(我仲未同阿姐講發生咩事)
姐姐之後話叫左個男搵我,但佢未得閒,要等等。
我就正常語氣同佢講,
”你好,我第一次唻呢到食,呢個焗豬扒飯,4件扒入面,有3件係骨,結果,呢位疑似老闆答我一個字“哦”,就唔理我想走開。
我即時同佢講,”你的態度真好野,我已經影晒相,會幫你宣傳一下。
佢就答我,“好呀”.就走左去。
之後奶茶都未飲晒,即走,當自己黑仔。
大家出金魚街,小心呢間極品餐廳。
*可能金魚街人多,又多遊客,可能唔憂做,但都想出個post 提提大家。*