第一次有衝動開帳戶去食評,真是不吐不快。以前逄聊天吹水和朋友去CAFE 也一定去YOUR HOME (MY HOME) , 因為貪它台大環境坐得舒服。今天和朋友逛完街,就去YOUR HOME 度飲野坐下。 叫左杯奇異果汁同雜果賓治,一開始招呼我地位長髮年輕小姐態度不錯,問她波子棋位置她會主動幫忙找。奇異果汁(HKD44)和雜果賓治(HKD42) 味道略淡, 溝水佔既比皇很高。 但我地唔係太介意, 不竟係想搵個地方坐下休息下。坐左一個多鐘叫結帳, 有一個男人就計左張單加左10% 服務費, 合共就HKD95。同朋友睇完兩個都係得大紙, 就問下"可唔可以分開比, 兩個都係大紙"有一個四眼肥嬸就衝左出黎, 好似要同人出頭咁既樣, 態度好差(你想像到幾差就真係有咁差-.-) 好惡咁講" 要分開比呀嘛!!! 得! 等我黎!"個樣仲要係好凶好唔友善。之後分開收左HKD49  奇異果汁 和雜果賓治47 合共HKD96 元,  我同朋友好奇佢係唔係計,膽粗粗問一句"頭先個張單HKD95 其實已經多左, 而家又多左變HKD96?"個四眼肥嬸好惡同好串就話" 你地要分開計啤呀嘛!!!!!!咁味同你計囉, 服
第一次有衝動開帳戶去食評,真是不吐不快。
個樣仲要係好凶好唔友善。
個四眼肥嬸好惡同好串就話" 你地要分開計啤呀嘛!!!!!!咁味同你計囉, 服務費都分開計囉!!!'

嘩, 奇聞真係第一次聽, 分開計張單會貴D。 喂大佬我唔係分單, 問你得唔得你又話得。 又要咁專登刁難同態度咁差咁對D客。
唔係錢問題, 臨尾真係覺得貼錢黎比人凶我地。
YOUR HOME 印象已毀, 真係無下次。
2016-11-19
$50 (Tea)