2008-06-23 96 views
2008年6月22日早上10:45 同沙牛男友shopping中, 記起我之前響尼斯 La Maison du chocolat食過的情況, 想回味一下當時o既環境, 去試下囉!其實響法國食果陣時, 都唔覺佢d朱古力有咩特別, 比其他朱古力店貴d囉, 話曬人地響最繁榮果條街麻! 記得當時我買咗一塊半隻手掌心大的果仁朱古力, 大約HK$70~80, 個姐姐重送咗一塊同樣大細比我試, 真係開心. 今日去到香港呢間鋪, 買番差唔多大細, 竟然要 … HK$121 痴X線! 太貴啦! 你地信我啦! 個味道真係唔值呢個價. 唔單止我噤覺得, 沙牛男友同我細佬都話無咩特別囉! 細佬估佢果塊仔值$15, 我話成$30架! 又再講吓Maccroon, 又林又細, 置地Rouchxxx好食過佢. 佢個皮唔硊, 重要$20一個, 真係唔得囉! 置地好似$15一個, 好食好食好好食, 同法國名餅店的質數差唔多. 但係 La Maison du chocolat 個 Maccroon 我覺得值十蚊囉! 不過佢總好過尖沙咀朱古力店JeanPXXX果間.順帶一提法國果邊有雪榚賣, 我唸遲d

不過佢總好過尖沙咀朱古力店JeanPXXX果間.

順帶一提法國果邊有雪榚賣, 我唸遲d佢都會引入, 不過又係無咩特別架! 大家可以 save money 啦!

無下次啦!