係新都城想食糖水甜品其實都算多選擇,有聰嫂、松記同小方糖三方鼎立。三間所提供的糖水甜品都各有特色;如果想食傳統糖水會揀松記;如果想食西式甜品,心太軟/拿破倫又或者綿綿冰會揀小方糖,如果想食新派糖水,尤其是想食榴槤甜品,則會揀聰嫂。聰嫂對比起另外兩間甜品糖水店,款式比較少,但款式多寡唔係重點,整得好食自然會有人嚟。要數好食嘅榴槤甜品一定係聰嫂,呢度嘅榴槤甜品出名榴槤味最濃,而且係呢度食榴槤唔洗受季節影響,一年四季想幾時食就幾時食。榴槤水晶珠:中間的榴槤果肉是冰過後拿出來的,與水晶珠一齊食口感很有趣,可以食到一絲絲的果肉,又有點食冰的感覺。重點是榴槤味道好濃列,一打開外賣蓋,整間屋都聞到香濃的榴槤味❤✨✨絕對要推薦給榴槤愛好者✨✨

✨✨絕對要推薦給榴槤愛好者✨✨
榴槤水晶珠