2018-10-01 948 views
見假日,閑着冇事,本想進西貢的遠離繁囂,慢活一天,可是進來之後發現呢度係等於另外一個旺角……可能係誇張咗……但係真係好多人。不過毋庸置疑,餐廳美食方面,西貢真係一個百花齊放嘅地方!數之不盡嘅海鮮餐廳!仲有不少西餐聽,叫人目不暇給,難以取捨海鮮就不用了,今日同老公兩個人來,食海鮮都係等多人一齊食開心啲兩個人諗住搵間浪漫西餐廳撐吓枱腳,行經一條之前冇入過嘅小街,原來裏面都有唔少小店!呢一間店面看似平凡,但係透過玻璃可以看到裏面走悠閒簡約風,係我幾鍾意嘅風格,而且睇一睇餐牌啲嘢食,雖然係主打咖啡輕食,但係價錢超平!店舖雖小,但係座位一啲都唔擠迫,坐得幾舒服添……難得兩位店員招呼都好熱情,那種陽光嘅笑容,我諗佢哋應該係呢度嘅店主先為我們遞上一杯水,這杯水都不簡單……有別於一般餐廳放檸檬片,佢哋係用咗青瓜同埋薄荷葉,飲落好refreshing 又不怕太酸。老公點的iced mocha 蒜味香草意粉蒜頭味幾香,香草醬的份量幾適中,蜆肉都幾多粒……呢個豬肉春卷,真係要小心食用!我建議要用手拎黎食,因為個春卷皮真係脆到勁鬆化!用叉吉落去就會碎晒。三文治(西班牙火腿、牛油果、芝士)成份已經清楚咁樣列明,

老公點的iced mocha

蒜味香草意粉

蒜頭味幾香,香草醬的份量幾適中,蜆肉都幾多粒……

三文治(西班牙火腿、牛油果、芝士)

成份已經清楚咁樣列明,一個看似普通嘅三文治又點樣可以俘虜到我嘅心?就係佢嗰塊烘到極度鬆脆嘅麵包,食完晒成個三文治,麵包都仲係保持乾脆,真係好嘢!牛油果醬同埋西班牙火腿嘅鹹味,好夾!

雞翼實在太搶手了,只賣剩半份,我當然唔會放過!

甜品都一絲不苟喎!叫咗一個芝士蛋糕同埋一個伯爵茶味嘅macaron

佢哋將macaron的造型打扮得好可愛!

一邊食呢個美味嘅甜品,一邊飲咗杯香醇嘅latte,真係冇得頂!

性價比真係超高嘅餐廳,價錢簡直同呢個市場唔接軌……搵雲成條街好似冇人平過佢,食咗咁多野都唔使$300兩個人

2018-09-30
$120 (Dinner)
  • 雞翼
  • 三文治