2023-05-01 59 views
一心想去打邊爐,但係旺角要搵間無時即,好食而又坐得舒服嘅店真係唔多🤦🏻‍♀️。 同朋友唔打唔撞去左女人街入面一間叫明記。潮鍋,入到去環境好乾淨企理又寬敞,唔洗坐到逼逼澀澀,感覺已經好舒服😄。坐底就問啲員工有乜好介紹,佢地本身有幾個 海鮮set揀, 2個人可以叫唔同 set, 我地就叫左 set A, B ,加本地手切肥牛。第一樣上嘅係刺身,新鮮😋,個盤放左好多冰凍住啲刺身,慢慢食都唔怕!之後好快就上海鮮拼盤! 海鮮完全新鮮,鮑魚同🦐 仲係到旭下旭下,見到都開心,話晒係旺角打邊爐好少見到活海鮮放係面前,唔臭都已經係"奇蹟" ,更何況係活的吖😱😱😱!我地仲叫左本地手切肥牛,唔洗多講,大家見到啲紋理就知"正" ! 相都未影就已經比我好快手食左一片😆。手打四寶丸,唔好見一碟得一粒,每一粒都大粒過乒乓波,一粒可以一人一半食,每粒都爽囗彈牙😋。凍OT, 真心覺得好貼心,大大杯超夠飲,最緊要係仲有熊仔OT 冰係入面,就算放內左啲冰溶都唔會減淡 OT 嘅味道😍。其實仲叫左油炸鬼,炸午餐肉同明記自家包嘅雲吞。 炸物熱辣辣一上檯我就已經係咁食,停唔到囗😆。 雲吞大大粒,入面係冇肉嘅雲吞但就有1 1/2 大🦐

刺身拼盤

海鮮Set A, B

我地仲叫左本地手切肥牛,

手打四寶丸

其實仲叫左油炸鬼,炸午餐肉同明記自家包嘅雲吞。 炸物熱辣辣一上檯我就已經係咁食,停唔到囗😆。 雲吞大大粒,入面係冇肉嘅雲吞但就有1 1/2 大🦐係入面,而啲吞皮仲有🦐味,唔同平時食嘅雲吞。

全餐食得好開心同超驚喜,坐得舒服,員工好nice, 老闆好 friendly, 一睇就知係家庭式生意,感覺舒服自然會去關心客人需要啲嘢。

出去埋單仲送每位$50 coupon, 下次去食每人可減$50👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻。

鍾意食海鮮嘅朋友 don't miss it 吖~~!

PS---- 湯底我地叫左芫茜皮蛋,湯料多而清,大家可以試試👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

2023-04-30
$500 (Dinner)
刺身拼盤
手打四寶丸