2016-06-30 1350 views
收工搵飯食,上openrice睇吓有咩好嘢,見到哩間火鍋有夏日優惠,$15隻澳洲生蠔 , $198原條美國象拔妦 , 好抵食,而且大家都鍾意食刺身,一於打去訂位試吓,今日都有成30幾度,但8:00 去到差唔多滿座,8個人叫咗8隻生蠔(試吓先,生蠔即叫即開真係好新鮮,仲有小小海水味),所以再叫多2打,另外仲叫咗兩條象拔蚌刺生( 正,好鮮甜),湯底揀咗冬瓜盅,幾特別先飲湯再打邊爐,店員推介本地牛頸脊(好得,好有牛肉味),即炸響鈴(睇見枱枱都叫,一定係好野,果然好新鮮好脆),手打虾丸,鵝腸,白鳝片……雖然第一次光顧但印象唔錯,食物新鮮選擇多,店員服務都幾好,原來哩度有蒸氣海鮮鍋,不過要預訂,所以我地已經訂咗下星期再來食!
),所以再叫多2打,另外仲叫咗兩條象拔蚌刺生( 正,好鮮甜
牛頸脊