2021-07-11 392 views
喺火炭食完晚飯已經好飽,但總係要食埋糖水先夠滿足夠完美,所以嚟咗大圍食糖水。餐牌上有好多好多選擇,平日無乜選擇困難嘅我都諗咗一陣先揀到。第一次嚟食,所以叫咗招牌菜-椰皇燉蛋白。原來呢間個椰皇燉蛋白係有埋焦糖脆面,賣相好靚而且好特別!真係第一次見呢個配搭。焦糖脆面脆卜卜,焦糖味夠焦但唔會苦。脆面配埋滑溜嘅燉蛋白好正燉蛋白椰香比奶味重,相信椰子水嘅比例多過奶,所以食落無咁易覺得飽滯。另外仲叫咗佛系芋圓,有一球雪糕、兩色芋圓、涼粉、紅豆同埋小丸子,好豐富。芋圓同小丸子煙韌,涼粉爽口,而且甜度適中,味道唔錯。下次會再嚟試下雪花冰,有榴連味雪花冰好吸引!

佛系芋圓

下次會再嚟試下雪花冰,有榴連味雪花冰好吸引!
佛系芋圓