2021-06-26
朋友好鍾意熊啤啤ʕ•ᴥ•ʔ,所以陪佢去熊小館食lunch,餐廳嘅裝飾以熊仔為主題,每張枱都有一隻小熊公仔陪住你。.餐廳員工好nice,同我哋傾計知道朋友鍾意熊啤啤,特登攞咗好大隻嘅熊公仔陪我哋伴食,非常開心!.唐揚脆雞翼肉醬意粉 $56(包餐飲) 🐥🍝唐揚雞翼炸漿薄薄的,香脆可口,唔會有雪藏嘅異味。肉醬唔同平時食開嗰啲加咗茄膏,食到牛肉嘅原汁原味。.芝士焗肉醬千層麵 $68(包餐飲) 🧀面層有香濃芝士,下面係一層層闊麵鋪上肉醬及芝士,都幾足料,味道濃郁。就咁食千層麵覺得鹹咗少少,但伴埋旁邊嘅白汁一齊食,平衡咗鹹味啱啱好。.加配餐湯及法包 +$6 🥣🥖餐湯係甘筍粒忌廉湯,口感滑順。法包搽咗蒜蓉牛油,香脆可口。.加配甜品 +$9 🍰木糠布甸正價$25,跟餐只要加$9,好抵食。餅碎末幾幼細,冰凍過嘅煉奶忌廉有雪糕口感,兩者比例食落啱啱好。.烤棉花糖吐司 $44(包餐飲) 🍞賣相幾吸引,棉花糖外層微微烤焦分外香口,外脆內軟,同吐司好夾,加咗朱古力醬更滋味。.總括而言:餐廳嘅氣氛溫馨,周圍都有熊啤啤公仔及裝飾擺設,啱晒影相打卡。食物以西餐為主,選擇幾多味道唔錯,價錢親民,重點係有熊啤啤陪住食
唐揚脆雞翼肉醬意粉 $56(包餐飲) 🐥🍝
芝士焗肉醬千層麵 $68(包餐飲) 🧀
加配餐湯及法包 +$6 🥣🥖
餐湯係甘筍粒忌廉湯,口感滑順。法包搽咗蒜蓉牛油,香脆可口。
加配甜品 +$9 🍰
烤棉花糖吐司 $44(包餐飲) 🍞