2016-06-06 1151 views
唔知道由幾時開始愛上左泰菜,而我覺得係香港最好食最地道既始終都係九龍城既同心,但係由於小妹我住係新界始終唔可以成日去九龍城,唯有退而求其次食住附近既thai thai先啦講返呢間係熟食中心裡面既thai thai....well...收費係好合理既,好啱附近街坊一家大細/小倆口過黎開餐既,味道方面呢可能為左迎合香港人既口味樣樣既都唔夠辣,如果辣返d既話都可以做到九龍城既7成既,而佢又平過九龍城2成,所以都ok la是日我地order左雞肉青咖哩,豬頸肉沙律,印度薄餅,椰汁冰青咖哩-青到有d假,個汁唔好咁稀同埋辣返d會更好,味道都唔錯,d汁多到要嗌多碗飯送🙈🙈豬頸肉沙律-呢個冇記錯好似係68,好抵食好多肉好多菜,做到同心既7成,唯一係豬頸肉調味香料好似唔夠多所以冇咁惹味椰汁冰-冇thai tea唯有飲呢個,味道不過不失,幾好幾解渴薄餅-唯一嗌錯左既野,20幾蚊雪藏野(。-_-。)
薄餅-唯一嗌錯左既野,20幾蚊雪藏野(。-_-。)
2016-06-05
$95 (Dinner)
  • 豬頸肉沙律