2021-06-27
如果唔係食佢,都唔會特登黎呢度我哋大約1點嚟到,比較多人食碟頭飯感覺上似係大排檔/茶記,但午市都有得叫小炒一路食緊嘅時候,都見到好多人慕名而來因為臨近父親節,有啲食物嘅價錢都貴咗少少明太子炒飯 $57幾香口,飯粒粒分明,不過啲蟹柳太大粒有啲搶味啫啫通菜煲 $78本身就咁一個煲,上菜嘅時候係你面前炒,望住佢「炸」一聲,其他枱啲人都望晒過嚟🤣🤣 幾eye catching 椒鹽九肚魚 $98 (原本$88)太大份,如果可以叫半份就好,同其他嘢食相比,就比較冇乜特別,出面都食到嘅質素火焰蜜椒牛柳粒 $118(原本$113)都係其中一點打卡菜,碟上面有啲類似蠟嘅燃料,黎到嘅時候係你面前點火,所以夾嘅時候都要小心啲。 呢個餸用嚟送飯好好,因為佢比較多汁,連其他嘅配菜都好甜南乳炸豬手 $98 (原本$88)大約有5-6舊,記得要趁熱食,啱啱嚟到脆卜卜好好食👍🏻見人人都叫呢個朱古力加忌廉,其實咩都就冇乜特別,不過係一間茶記/大排檔嘅餐廳黎講,就比較少見有得賣總結:食物有鑊氣,有啲餸都幾特別,整體食物比較濃味,鍾意濃味嘅朋友可以黎試吓,不過食完之後會有啲口乾
感覺上似係大排檔/茶記,但午市都有得叫小炒
一路食緊嘅時候,都見到好多人慕名而來
因為臨近父親節,有啲食物嘅價錢都貴咗少少
明太子炒飯 $57
幾香口,飯粒粒分明,不過啲蟹柳太大粒有啲搶味
啫啫通菜煲 $78
椒鹽九肚魚 $98 (原本$88)
火焰蜜椒牛柳粒 $118(原本$113)
呢個餸用嚟送飯好好,因為佢比較多汁,連其他嘅配菜都好甜
南乳炸豬手 $98 (原本$88)
大約有5-6舊,記得要趁熱食,啱啱嚟到脆卜卜好好食👍🏻