2023-06-16
事關有同事移民,慶祝佢係外國一帆風順,前幾日專程來到位於上環Tabel ,食好野,本身一早已經有留意,終於有機會可以食到啦😎店員服務十分好😎經介紹下跟佢擇左幾款菜式,充滿著期待,呢度環境都相當寫意,放慢節奏慢慢享受呢個時間😋🍲Signature dish - 63C Egg, Lobster foam, Hokkaido Uni.⭐️真係好好味阿,呢個溫泉蛋有唔同既味道,充滿著豐富蛋白質,食到裡面有甜甜地既味道,又想像到溫泉蛋好似係海洋裡面既感覺,多重味道又有唔同感覺⭐️🍛Amuse Bouche - 芝士油條配煙熏鯡魚魚子醬⭐️小食之中面又細細粒幾得意,賣相就好似一個甜品一樣,食到有芝士味,裡面也有鯡魚魚子醬,好正⭐️🍲Starter - Mediterranean Blue Fin Tuna Belly, Applewood Smoked.⭐️呢碟真係十分欣賞,佢既金槍魚係大豆湯裡面快速經過醃製,食到個味道帶點鹹味又有魚香味,仲食到有煙熏味,就好似BBQ咁,做到好入味,而且絕對係用天然療法製作,唔需要依靠味精,仲食到一些蘿蔔添⭐️🍝Pasta⭐️第一次食咁鮮甜既海膽泥,撈埋佢一齊,然後都食到幾種
🍛Amuse Bouche - 芝士油條配煙熏鯡魚魚子醬
🍝Pasta
⭐️第一次食咁鮮甜既海膽泥,撈埋佢一齊,然後都食到幾種口味,醬汁有好重既草莓,而且佢既天使麵真係好好食,幾岩我地少女既口味⭐️
🍖US prime Ribeye.
⭐️呢個頂級肋眼牛排來自於美國,牛味十足,整塊牛都被牛既油包著,充滿晒營養之餘口感豐富,牛肉質感真係好好,好柔軟,食得出係頂級牛排,終於搵到一間好食既牛排,以後係度食牛好選擇⭐️