2018-07-13 27 views
市面多左懷舊系列火鍋餐廳,我都係第一次去試-阿肥火鍋。 餐廳在地庫,裝修真係幾花心思,又魚檔、舊公屋隔牆。重點都係食。兩個人,叫唔多,因為湯底都有好多配料,我地叫左:胡椒豬肚雞鍋($128) 火鍋湯底有好多材料,有半隻雞切開兩大件,雞肉肉質好鮮好嫩,湯底滾出好多雞油,好香。 另外配有有豬肚,仲有好多胡椒 紅棗 杞子 蔥等配料,湯底就咁飲好鮮味,飲左好多啖😋! 阿肥牛皇拼盤($338)太多選擇,但兩個人又唔知食咩好,好幾款牛都想試,就叫左拼盤可以咩款都試到。 共有五款牛:安格斯一口牛、手切牛、黑牛柏葉、牛骨髓&牛肚。牛骨髓夠脆口,黑牛柏葉&牛肚夠爽口,一口牛夠淋身,手切牛夠咬口。款款質素也不錯,上格枱身設又夠細心~

胡椒豬肚雞鍋

胡椒豬肚雞鍋($128)

阿肥牛皇拼盤

阿肥牛皇拼盤($338)
共有五款牛:安格斯一口牛、手切牛、黑牛柏葉、牛骨髓&牛肚。

Type of Meal
Dinner