2023-05-23
天氣開始熱,但作為一個火鍋控,天氣熱係阻止唔到我打邊爐嘅決心今日去咗呢間肉蒲團試佢既嘅M5M8和牛set收工去到餐廳已經坐滿客人,好彩有book位餐廳裝修幾特別,而且枱與枱空間較大,唔會好逼夾,幾好坐同其他放題邊爐操作模式差唔多,飲品,蔬菜,丸類,炸物,都係自己出去拎,只有肉類,餃子,海鮮等既食物就用QR code落單,呢度嘅炸魚皮同響鈴都有保溫燈照住,拎到埋位仲暖笠笠好香脆蔬菜同丸類嘅選擇都有好多,我最鍾意嘅就係墨魚腐皮卷同流心芝士魚蛋,呢兩款喺出面都比較少見到,而且味道都好好墨魚腐皮卷食到有墨魚粒,流心芝士魚蛋嘅芝士亦都好香濃,加上魚蛋嘅彈牙同魚味,真係唔錯泰式冬陰功湯底呢個湯底都好足料,有好多香料同蜆,味道同平時泰國餐廳飲到嘅冬陰公湯差唔多味道💫肉類呢度嘅牛肉質素幾好,重複落單都維持到質素而且款式都幾多,有澳洲M5 & M8和牛,美國安格斯牛頸脊,牛背峰,牛板腱,封門柳,牛胸爽等我比較鍾意封門柳同牛頸脊,雖然呢兩款肉既油脂唔太多,但肉味香濃,鍾意食牛肉味嘅朋友應該好鍾意海鮮呢度嘅海鮮款式唔算太多,但其本款式都會有,例如虎蝦,生蠔,原隻魷魚仔,石斑魚片
泰式冬陰功湯底
💫肉類