2024-09-29 351 views
Moon Thai 已經連續五年獲得《米芝蓮港澳版》推介,之前喺上環時已經好想幫襯,好彩佢哋最近載譽回歸觀塘,佢哋嘅泰廚團隊曾為泰皇御廚,一直為食客提供正宗皇室泰國菜式,今次一於嚟充滿新型食店概念嘅Foodhall by Moon Thai 感受吓佢哋大推嘅皇室御廚級 X Fusion 創意料理😋海南雞飯 $128🐔海南雞飯有齊唔同部位,雞肉嫩滑,飯粒飽滿,充滿濃郁嘅雞油香,而且份量好大碟😍泰式豬肉丸串 $48估唔到有4大串🍡,每粒豬肉丸都超大粒,口感彈牙,泰式醬汁味道超級惹味,我哋食完一串又一串😅沙嗲羊肉串燒 $58羊肉又係有4大串🍡,烤得恰到好處,沙嗲味香噴噴,一啲都唔會羶。烤香茅豬頸肉 $48好大碟,香茅嘅獨特香味配香脆嘅豬頸肉,簡直一流🤤薯條 $38口痕想食薯條🍟,金黃香脆,份量十足。芒果糯米飯 $88🥭芒果清甜,糯米軟糯,色彩繽紛好靚😍飲品方面,我哋叫咗Thai Tea Martini 同 Honey Apple Cocktail🍸,各$62,前者勁香濃,好好飲仲好有特色,依度真係啱曬同朋友放工嚟Happy Hour一齊歎。用親民價錢就可以享受高質素嘅泰國菜,仲要不論早、午、

海南雞飯 $128

泰式豬肉丸串 $48

沙嗲羊肉串燒 $58

烤香茅豬頸肉 $48
好大碟,香茅嘅獨特香味配香脆嘅豬頸肉,簡直一流🤤

薯條 $38
口痕想食薯條🍟,金黃香脆,份量十足。

芒果糯米飯 $88
🥭芒果清甜,糯米軟糯,色彩繽紛好靚😍

飲品方面,我哋叫咗Thai Tea Martini 同 Honey Apple Cocktail🍸,各$62,前者勁香濃,好好飲仲好有特色,依度真係啱曬同朋友放工嚟Happy Hour一齊歎。用親民價錢就可以享受高質素嘅泰國菜,仲要不論早、午、晚時段,大家都快啲嚟呢度打卡兼chill吓啦,包你滿意!

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺

Foodhall by Moon Thai
觀塘觀塘道348號宏利廣場1樓101號舖
📍牛頭角港鐵站B5出口4分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #Thai #泰國菜 #海南雞飯 #豬頸肉 #芒果糯米飯#串燒 #NgauTauKok #牛頭角 #FoodhallbyMoonThai
2024-09-24