2021-07-22
雞煲向來都係我嘅最愛,重口味得嚟,又會令人有滿足嘅感覺。🥰🐓招牌雞煲 (半隻 $198)選了BB辣,大手灑上芫茜舖面,配以少量花椒及香菜作底料,味道還不是太辣,帶有椒麻香味。雞肉十分嫩滑,肥瘦適中,入口啖啖肉,煮得入味過癮。追加兩隻鮑魚仔($12/隻),爽口彈牙又鮮美。😆🦑手打墨魚滑 ($88)魚味濃郁,鮮甜香滑🐟炸魚皮 ($28)完整而大塊,非常酥脆,入口嗦嗦聲,油香和魚香四溢,原碟份量都幾大。🥬油麥菜 ($28)上碟已切段,新鮮爽甜。打邊爐食油麥菜,最能食到湯底味道了😁🐮🐄🐂🐃牛魔王拼盤 ($348)喜愛食牛嘅朋友可試這裡的招牌兼熱門牛肉拼盤,包括八味牛肉部位:* 牛吊龍肥瘦均匀 * 牛面頰一頭牛只有左右兩塊,市面較少嚐到。其肉質結實,肉味特濃* 牛小排油花分布平均,質地柔軟* 牛胸油望落似是肥膏,實為牛身胸前肋骨上的一塊筋膜肌肉,每隻牛只有一小塊。可待湯滾後待8-10秒食用,肉質爽脆,油香味濃* 封門柳肉味濃,入口滑溜香甜* 新鮮牛滑厚肉而滑身,拼盤中份量最多* 牛筋丸十分彈牙,咬開充滿油香和肉汁* 牛脷托外層軟腍,食落煙韌,口感不錯整體水準很高,尤以牛面頰及牛胸油較為罕見,牛脷
🐓招牌雞煲 (半隻 $198)
🦑手打墨魚滑 ($88)
魚味濃郁,鮮甜香滑
🐟炸魚皮 ($28)
🥬油麥菜 ($28)
上碟已切段,新鮮爽甜。打邊爐食油麥菜,最能食到湯底味道了😁
🐮🐄🐂🐃牛魔王拼盤 ($348)
* 牛吊龍肥瘦均匀
* 牛小排油花分布平均,質地柔軟
* 封門柳肉味濃,入口滑溜香甜
* 新鮮牛滑厚肉而滑身,拼盤中份量最多
* 牛筋丸十分彈牙,咬開充滿油香和肉汁
* 牛脷托外層軟腍,食落煙韌,口感不錯
整體水準很高,尤以牛面頰及牛胸油較為罕見,牛脷托也較少用作火鍋食材,感覺值得一試。😋