2022-01-31 191 views
中午12點去到, 甘岩有位唔使等, 餐牌主要有3款麵, 係用唔同煮法o既叉燒去分, 我就揀左兩款唔同叉燒都有齊o既"料理長之選擇"講下碗麵, 麵質軟硬適中, 湯底濃而不鹹, 每次食完拉麵都會想飲大量水, 今次特登叫左罐cook zero解渴, 點知食原碗麵飲杯水就夠, 罐野飲完全冇想飲, 神奇! 叉燒方面, 兩款各有各好味,  一款好似有少少煙燻味, 香而不鹹; 另一款火炙, 好香燒烤味, 肉質淋滑醣心蛋入味, 質感同味度似豚x o個隻蛋配菜都幾特別, 有洋荵粒, 清甜; 有紫菜, 但唔係原塊上, 係類似整左做蓉再調左少少味, 好食~服務方面, 提供到日式水準服務質素, 服務態度良好, 見佢都開左3年依然保持到呢個質素, 香港飲食業來講實在少見, 管理做得好價錢方面, 呢款最貴, $118, 都係香港食拉麵o既"通病", 就係偏貴, 但o係冇得去日本o既情況下, 食到呢個level o既食物同埋服務質素, 都係值o既

醣心蛋入味, 質感同味度似豚x o個隻蛋

$118 (Lunch)