2019-10-23
今日慶祝週年紀念,男朋友帶咗我去圓方食豪D,我都係第一次黎呢個3樓平台用餐。睇到 menu 我又覺得價錢好合理,飲品同食物都同大部份餐廳差不多。唔會因為地點而收太貴。環境大,枱嘅空間亦好寛闊,餐廳仲做緊十月啤酒節主打,就係豬手,德國腸同 pretzels!pretzels 係類似面包,但中間打咗結咁,而餐廳仲為客人提供呢幾款食物加啤酒作為一個套餐。pretzels 第一個上枱,熱辣辣又好軟身,最重要係唔會太咸,出面食過又硬又超級多鹽嘅!之後到青口上枱,不禁嚇了一跳,份量很大,好抵吃!仲有兩片多士比客人點青口白汁吃。白汁同樣唔會過咸,帶點酒味!炸魚薯條同樣份量大,有3塊魚柳,炸份不會過厚,皮亦很脆。最後到甜品時間,其實有兩款都想試,不過最後都揀了蘋果撻,好多蘋果肉在裡面,配上雪糕,為完美晚飯劃上句號。要大贊嘅係餐廳服務,侍應都耐心介紹又面帶笑容,期待下次 encore!
白汁同樣唔會過咸,帶點酒味!
炸魚薯條同樣份量大,有3塊魚柳,炸份不會過厚,皮亦很脆。