2021-08-25 31 views
今日大約係八點幾左右啦,咁就喺銅鑼灣到睇下有啲乜嘢食,咁就見到呢間食泰國嘢,咁就同朋友一齊入咗去食嘢, 咁其實見到啲人嘅食評都見到海南雞同豬手好似幾好, 咁就想入去試下呢兩款,點知全部賣曬…咁我哋唯有叫以下:泰式炸蝦餅: 自己覺得呢個蝦餅都炸得唔錯 都幾有泰式嗰種風味。 另外佢旁邊啲蝦片都好好食炸得好脆 ,作為餐前小食我覺得唔錯。黑豚肉/美國肥牛船湯河粉/薯粉: 咁因為去到咩都賣曬,咁我同朋友就order咗碗河粉同個薯粉,咁其實兩個粉湯底都係一樣,都係船面,咁佢就要咗豬肉我就要再牛肉,我覺得個牛肉都ok嘅,都幾有鮮牛肉味而且個薯粉都算幾多下,船麵仲有啲炸豬皮, 都幾脆不過我覺得個炸豬皮就細塊咗啲。 但overall其實唔差的。最後我飲埋杯泰式龍眼冰特飲就閃人了。 間嘢其實我覺得唔差嘅,咁價錢嚟講都應該平過一般的日本拉麵, 所以如果大家鍾意食泰國嘢嘅話可以試下。