2024-05-27
今日去左一間係尖沙咀既火鍋店, 呢間鋪頭比較特別, 裝修同風格都似酒吧, 開到好夜, 而且坐得舒服, 仲見到有VIP房可以一路打邊爐一路唱K我地首先叫左胡椒豬肚雞火鍋, 黎到真係嚇親, 竟然有成隻雞比你自己落, 首先當然就飲下個湯先啦, 好甜, 胡椒味都幾出, 我就飲左幾碗, 豬肚切得又大又厚, 肉質鮮嫩有嚼勁, 仲有份量好多, 食到最後都仲未食曬, 另外雞都好鮮, 黎到比我地自己落, 唔怕佢煮到老曬, 碌到嫩滑既的雞肉岩岩好, 而且成隻雞既份量真係好多, 好抵食火鍋料我地叫左土魷, 口感好爽脆, 食落好新鮮冇腥味, 然後就係五花趾, 即係牛展, 但係我就好鐘意食, 因為通常五花趾都好有牛味, 呢到既五花趾都冇令我失望, 食落好有牛味, 而且唔會好韌, 都算高質最後我地叫埋鮮蝦雲吞, 雲吞入面有成隻蝦仁, 鮮嫩多汁, 個皮都薄, 每粒雲吞都好飽滿, 食落好有滿足感作為一間火鍋店形式既酒吧, 呢到既食物質素都好好, 而且週未仲有波睇, 可以一路睇波一路打邊爐, 絕對係一個好好既選擇