2021-03-28
先唔講等咗50分先上第一道菜白灼蝦,見到菜單有好多唔同嘅套餐,最平嘅二人餐係488,我哋叫咗588嘅二人套餐,個分別好似係多咗一味餸,分別講吓每一道餸先,第一道餸白灼蝦,冇乜特別,有幾隻大嘅蝦再撈埋一啲細嘅下一齊,第二,椒鹽賴尿蝦,唔係熱辣辣嘅,應該唔係啱啱炒起,同埋個份量都好少,得兩隻,第三味菜係炒生菜,我覺得成餐飯最好味係碟炒生菜,第四味餸係鮑魚,一見到個樣就即刻唔開胃,咁都可以攞出嚟,上面黑蚊蚊又冇擦,同埋一睇就知係唔新鮮,食落去係偏硬一啲都唔爽口第五味餸係一條蒸魚,直情眼都突埋,餐牌上面寫清蒸海上鮮,真係冇諗過係食啲一款魚,平時喺街市買$25.1條,茶餐廳食$78,但係我想講茶餐廳都好過佢好多,蒸魚都可以overcook,大家可以睇相,如圖片一樣,鞋的好啦最後一道餸係薑蔥炒蟹,好多漿應該落得太多生粉,食完即刻去OpenRice睇吓,點知係咁多負評,又中伏,最後連埋個白飯埋單648,普通茶餐廳或者大排檔都好食過佢,如果特登入西貢食海鮮嘅朋友可以試第二間
第三味菜係炒生菜,我覺得成餐飯最好味係碟炒生菜,