2023-11-05
好耐冇食過海南雞,見呢間餐廳都幾多人食,環境又唔錯,決定喺呢度食晚餐🤣狀元走地文昌雞(半隻) $138都幾大份👍🏻雞肉肉質鮮嫩多汁,帶著濃郁的雞香。我最鍾意配埋薑蔥一齊食😋更顯風味獨特花膠蟲草花雞湯美人鍋 $98一睇已經覺得好滋補🤣湯底濃郁濃香,雞肉好入味,與湯底的滋味完美融合。花膠嘅滑嫩口感和蟲草花的獨特風味都突顯晒出嚟👍🏻湯鍋裏邊仲添加了各種蔬菜和配料,增添了口感層次。這道湯不僅美味可口,還具有滋補養生的功效,絕對是滋補養生嘅首選石斛太子參無花果湯 $78呢度啲四季燉湯都好吸引,燉足八個鐘👍🏻啲料都好足,石斛和太子參散發好濃郁的香味,無花果的甜味與湯的香氣相互融合,湯身濃稠滑嫩,飲完都覺得健康啲🤣跟餐仲可以優惠價配唔同嘅小食👍🏻我哋加咗蠔油菜心、拍青瓜同埋西米糕,份量啱啱好,都幾抵食,另外我哋仲單點左一個花雕醉鴨舌($32)花雕味濃✨都幾好食
狀元走地文昌雞(半隻) $138
花膠蟲草花雞湯美人鍋 $98