2023-04-23
今年都未試過自助餐,住屯門既表姐話帶我去間有特色既酒店dinner,呢間係用傳統英倫火車風格做主題既餐廳,去咗門口好似入閘咁,望入去有一節模仿火車座位,啱哂打咭,我地早去加上表姐一早訂枱要求我地可以坐入去。講番嘢食,可以用麻雀雖小 五臟俱全黎形容,每樣食物都有,凍海鮮好似青口、海蝦、翡翠螺、長腳蟹同蜆都係好新鮮既。日式刺身壽司都足夠齊全。冷盤有啲驚喜,有大路嘅cold cut ,煙三文魚,沙律吧之外,竟然仲有芝士拼盤。中西式湯都有,另外有燉湯,我3款都有試,全部都唔錯,燉湯都好入味。特別既係用到巨型巴馬臣芝士輪煮意粉,即炒即食,芝味十足。熱盤有串燒,燒牛扒,羊架,西班牙海鮮飯,焗扇貝等等。又有朱古力噴泉同埋可以自製pancake, 不過全程好多細路仔搶住玩,唯有得個望字,轉去食甜品同雪糕。甜品方面都幾多cakes, 藍梅芝士、朱古力慕絲、檸檬慕絲,每件細細件,啱晒我哋全部試哂,味道係好味,當然雪糕都係自助餐既重點,呢度有自己筆既Movenpick, 有5款味道,藍梅芝士、士多啤梨、雲呢拿、朱古力同薄荷朱古力,每樣都試哂,配埋窩夫,當然冇得頂啦,另外有芒果、抹茶其他牌子既杯裝雪糕,都有試
講番嘢食,可以用麻雀雖小 五臟俱全黎形容,每樣食物都有,凍海鮮好似青口、海蝦、翡翠螺、長腳蟹同蜆都係好新鮮既。 日式 刺身壽司都足夠齊全。 冷盤有啲驚喜,有大路嘅cold cut ,煙三文魚,沙律吧之外,竟然仲有芝士拼盤。
特別既係用到巨型巴馬臣芝士輪煮意粉,即炒即食,芝味十足。 熱盤有串燒,燒牛扒,羊架,西班牙海鮮飯,焗扇貝等等。
甜品方面都幾多cakes, 藍梅芝士、朱古力慕絲、檸檬慕絲,每件細細件,啱晒我哋全部試哂,味道係好味,當然雪糕都係自助餐既重點,呢度有自己筆既Movenpick, 有5款味道,藍梅芝士、士多啤梨、雲呢拿、朱古力同薄荷朱古力,每樣都試哂,配埋窩夫,當然冇得頂啦,另外有芒果、抹茶其他牌子既杯裝雪糕,都有試過,食到好飽。