2020-01-25 35 views
Warren喺大坑嘅華倫街,店名以街名來命名,好記又易搵!店內座位不多,只有約二十個座位,名副其實的小店!我地兩個人,Order咗兩個Starter同埋兩個Main Course。先來的是香煎刺身級的帶子,再配上魚子醬,香上加香,鮮上加鮮!名貴又好吃!另一份Starter是香煎鴨肝多士配蟹肉藜麥沙律。一份價錢,兩個Starter,呢個抵叫!蟹肉是鮮拆的,鮮甜可口,超Fresh!配上藜麥更見健康!鴨肝超肥美,煎到香脆之剩仲標晒油,濃郁惹味!多士夠脆口之餘,仲索晒鴨肝多出的肥油,正!第一道Main係燒紐西蘭羊架配芥末籽燒汁,店員話佢哋出品嘅羊架絕無羶味,叫我地可以放心食!羊架煎至五成熟左右,入口軟腍,最重要嘅係真係冇羶味,處理適當,不錯!拌碟的醬汁好像是用三色椒打成的,顏色漂亮得黎仲同個羊架幾夾!第二道Main係香煎美國頂級西冷配紅酒汁,已預先切成條狀,方便烹調至合適的生熟度。厚切的牛扒味道相當濃郁,配上紅酒汁,味道更為突出!

蟹肉是鮮拆的,鮮甜可口,超Fresh!配上藜麥更見健康!

厚切的牛扒味道相當濃郁,配上紅酒汁,味道更為突出!