放假約埋朋友去銅鑼灣正指甲,買衫。朋友同我都行到好累,想搵間餐廳食下野,坐下傾陣計朋友係網上睇左好耐,搵到呢間日本cafe。餐廳係日式簡約風格,裝修非常別緻,到處都充滿心思,座位都好舒適又闊落。睇左餐牌,朋友選擇左濃蕃茄牛肋條烏冬套餐,有餐湯,沙律,主菜,餐飲。套餐一到朋友馬上影相post IG,賣相同用碟都好靚又特別。朋友話牛肋條好嫩,牛肉味好香,蕃茄湯酸酸甜甜好開胃。而我就點左全日早餐,賣相好精彩,有韓國大肉腸,薯餅,溫泉蛋,茄汁豆,烤芝士大蘑菇,薄餅,沙律菜,非常豐富!一試對芝士大蘑菇讚不絕口,大蘑菇好嫩又多汁,芝士味道好香濃。溫泉蛋都好香雞蛋味,半熟口感好順滑。

朋友話牛肋條好嫩,牛肉味好香,蕃茄湯酸酸甜甜好開胃。