Hiring
Salary negotiable
25 days ago
2022-06-24 136 views
今日放工約咗人喺馬鞍山廣場,咁就諗住不如試下喺度食埋飯啦,就行咗入去一間新泰馬來西亞餐廳,餐廳門面都好靚,入到去坐位都好闊落,餐牌睇落去都好多嘢食喎;簡單地點咗豬頸肉沙律,泰式雞肉青咖哩,印度薄餅,同埋日本南瓜海鮮飯。首先嚟咗個泰式青咖哩同埋印度薄餅,個青咖哩之中嘅配菜好似南瓜,豆呀等等實在係超好味,再加上印度薄餅真係一個絕配,不能不試;豬頸肉沙律,最初以為豬膶肉擺喺沙律上面,原來完全唔係,我覺得應該叫做豬頸肉生菜包,因為佢係比一小盆生菜你,去包住啲豬頸肉嚟食,食落好清新,豬頸肉唔會覺得油膩有生菜嘅中和;最後送來巨型嘅日本南瓜海鮮飯,面頭有焗溶咗嘅芝士同埋好香嘅椰汁味,而分量亦都相當之大,足夠兩個人食,如果下面嘅南瓜飯可以再加啲料去炒炒佢呢就完美喇,亦都可以用匙羹刮一啲南瓜肉嚟到餸飯。估唔到馬鞍山都有好味嘅馬來西亞食品餐廳。

入到去坐位都好闊落,

餐牌睇落去都好多嘢食喎;

泰式雞肉青咖哩

印度薄餅

青咖哩配薄餅

豬頸肉沙律

豬頸肉沙律生菜包

日式南瓜海鮮飯

南瓜海鮮飯加南瓜肉

估唔到馬鞍山都有好味嘅馬來西亞食品餐廳。
2022-06-23
Type of Meal