2019-03-05
今日元宵節,我地就去食間係旺角既The Italian Club Wine Bar, 用某飲食apps 訂座仲有有50%off添~ 入到去,餐廳非常貼心,又有水又有杯有氣白酒,又有兩條麵包。餐廳提供醋同欖橄油點麵包食,依樽醋非常好食,酸偏甜,麵包又唔係好硬,真係好好食,好想買樽醋返屋企添呀~好啦,講返正餐先,餐廳全英菜單,所以就由我發板,叫左一個意粉同pizza, 意粉係卡邦尼意粉,係好香芝士味,煙肉極少又偏鹹,意粉份量又相當之少,但d 汁就相當多,係哂碟底度,唔好話太差,如果係正價,我覺得唔係好值得呢!第二樣係火腿蕃茄pizza, 個火腿真係無得輸,唔會太鹹,又香,其他既真係差dd, 邊太厚太硬,中間番茄醬太多,搞到pizza 底太軟,好似無焗過咁,份量都算唔錯,但咁既價錢冇下次...最後本來諗住叫多個burger, 不過都係放棄啦,有少少驚中伏🙈