2024-10-13
Be Leaf 呢間cafe 環境好靚,好多花、蕂製嘅傢俱~~打卡一流!!而且空間感好夠,坐得好舒服~ 有種入左去Resort 嘅寫意~~ 最岩三五知己一齊歎住杯咖啡,係到度過一個悠閒嘅下午!!食物方面,大件夾抵食!有顏值,亦都有滋味!!今次嗌左個「越式香茅芫荽炸雞漢堡配炸薯條」~成個漢堡好巨型,我係食唔哂的!!塊炸雞好!大!塊!炸得香口得嚟,口感保持香滑!!而且有鼓淡淡嘅香茅味,幾特別!!飲品方面,要左杯焦糖餅咖啡 (Dalgona Honeycomb coffee latte)~咖啡賣相吸引,賞心悅目~可以一啖焦糖餅一啖Latte配住飲,等焦糖餅慢慢融入Latte到飲又得!!有股淡淡甜香~甜而不膩!!最後,食埋個甜品:泰式班蘭巴斯克烤微焦芝士蛋糕。蛋糕口感係軟滑的~唔似出面D巴斯克口感過於實正,同埋最鐘意佢甜而不膩,食完都唔覺得有負擔!!大推Be Leaf,大家行過路過,萬勿錯過!~~
食物方面,大件夾抵食!有顏值,亦都有滋味!!
今次嗌左個「越式香茅芫荽炸雞漢堡配炸薯條」~
大推Be Leaf,大家行過路過,萬勿錯過!~~