2017-03-17 360 views
甘味烏冬!夜晚已跟你約會!和男朋友一起去吃了甘味,我們一行入去就有位錯啦唔使等位,不過環境比較狹窄,好彩都算唔錯。我哋冇坐到卡位,只係坐到同人哋係隔離搭枱。甘味係好多區都有分店,今次去咗沙田,但都食甘味梗係食雞扒烏冬啊!係蕃茄雞扒烏冬啊, $60 !雞扒煎得發皮好趣,啲肉都算嫩滑。唔算係太熱,而蕃茄烏冬未到就酸甜適中,湯嘅濃度都OK!最緊要嘅係我自己就係食蕃茄味嘅湯底,所以甘味真係一個好好嘅選擇,夜晚$60加一服務費。男朋友呢就食豬手烏冬,感覺冇咁酸甜。食咗豬手都夠味,有咸味。但係豬手有啲豬手片得好樣衰。不過整體嚟講都幾好食幾靚。我哋仲叫咗紫薯薯餅,番薯味好好味,$28。仲叫咗個留心蛋大概$30。今餐晚餐唔算貴,但都食得好開心添!

2017-03-15
$100 (Dinner)