2016-04-19
一直想試冰雪公主,今日終於抽到時間去食,我同男朋友大約六點去到,侍應哥哥好快就安排到座位比我地,坐低見到有學生玩緊層層疊,原來食客可以係冰雪公主入面玩啤牌、波子棋、層層疊,可以一邊食野一邊玩遊戲,呢個安排好貼心打開餐牌,發現冰雪公主除了甜品之外,仲有小食同意粉等的熱食,我地叫左炸雞翼、黑松露醬薯條、綠茶年糕雪花、海洋檸檬梳打同夕陽西柚梳打綠茶年糕雪花(細) $42雪花賣相一流,雪花冰上面有年糕、紅豆蓉和綠茶雪糕,雪花冰面仲灑上綠茶粉,雪花冰口感十分綿,入口即溶,仲有濃濃的牛奶味,配上甘甘地的綠茶粉,配搭十分好,年糕煙煙韌韌,口感好軟滑,紅豆蓉和綠茶雪糕好大球,加埋雪花冰一齊食真係非常好味,我最欣賞成個雪花唔會過甜,唔洗十分鐘就已經比我同男朋友食哂炸雞翼(原味) $58由於我食唔到辣,所以叫了原味炸雞翼,上枱果陣香噴噴,唔會太燶,而且炸得好乾身,食落口唔會覺得油膩,咬一啖之後發現雞肉嫩滑多汁,用黎做小食真的不錯黑松露醬薯條 $58冰雪公主採用了我最喜歡的粗薯條,薯條炸得金黃香脆,唔太熱氣,黑松露醬舖滿薯條面,酸酸的黑松露醬好惹味,食落口果陣薯條散發出淡淡的黑松露香,真係好好食海洋檸檬梳打
雪花賣相一流,雪花冰上面有年糕、紅豆蓉和綠茶雪糕,雪花冰面仲灑上綠茶粉,雪花冰口感十分綿,入口即溶,仲有濃濃的牛奶味,配上甘甘地的綠茶粉,配搭十分好,年糕煙煙韌韌,口感好軟滑,紅豆蓉和綠茶雪糕好大球,加埋雪花冰一齊食真係非常好味,我最欣賞成個雪花唔會過甜,唔洗十分鐘就已經比我同男朋友食哂 炸雞翼(原味) $58
由於我食唔到辣,所以叫了原味炸雞翼,上枱果陣香噴噴,唔會太燶,而且炸得好乾身,食落口唔會覺得油膩,咬一啖之後發現雞肉嫩滑多汁,用黎做小食真的不錯 黑松露醬薯條 $58
冰雪公主採用了我最喜歡的粗薯條,薯條炸得金黃香脆,唔太熱氣,黑松露醬舖滿薯條面,酸酸的黑松露醬好惹味,食落口果陣薯條散發出淡淡的黑松露香,真係好好食 海洋檸檬梳打、夕陽西柚梳打 $42
賣相好靚,真係有果肉係杯邊,兩杯梳打都甜甜酸酸,而且好夠氣,十分解渴
總結:冰雪公主除了甜品外,小食同樣出色,放工放學同朋友仔一齊黎最適合不過,有得玩又有得食,下次會試下其他甜品同熱食