2023-10-26 55 views
呢間café位置好方便! 平時行完D2 place又有個好地方同朋友食野啦。日式咖哩 吉列慢煮雞胸 平時食吉列豬扒就食得多,吉列雞胸原來食落都好正。唔肉平時豬扒咁有筋位,食落啖啖肉,而且好juicy,入面唔會乾柴。外皮酥脆,配埋蛋黃醬,好好食。咖哩同飯係分上,鐘意落幾多就幾多,又唔會一早浸到D飯淋曬。咖哩帶少少甜味,入面仲有D薯仔粒,撈飯食一流。之後黎到我最期待既抹茶waffle,配紅豆,黃豆cream同埋餅碎。waffle大大塊,仲有麻薯鋪係面,打卡之選!! 而且waffle入面好soft,外面少少脆邊,要襯熱食先好食! 紅豆好夠甜。個人鐘意配cream再沾D餅碎,比較多口感。野飲叫左焙茶鮮奶,好推介! 飲完唔會有粉kick係喉嚨既感覺,好滑順,而且甜度岩岩好。Espresso tonic感覺幾清爽!

日式咖哩 吉列慢煮雞胸