2023-07-10
今年朋友同我慶祝生日揀咗呢間餐廳,環境氣氛好唔錯,我哋坐喺一樓嘅位置,座位闊落,環境非常舒適😌店員會詢問我哋係咪第一次嚟,之後介紹吓佢嘅餐牌,介紹得非常詳細~呢度有個Tasting Menu,係可以試哂佢哋最signature嘅菜式,不過我哋今次就揀咗散叫😋叫完嘢食之後,店員就會放低麵包,個醬帶點蒜香牛油味,配返麵包食都幾好食😆前菜我哋嗌咗個Tuna tartare ($140),賣相真係好靚,下面有個類似蝦片嘅脆餅裝住啲吞拿魚同埋牛油果,上面仲有啲蟹子,口感豐富,吞拿魚亦都好新鮮,成個配搭非常Fresh,係一個好食嘅前菜😋之後就已經入到我哋嘅重點啦, Juicy lobster rice ($590)🦞本身一上到枱嘅時候已經聞到佢超香,撈勻佢嘅時候更加覺得佢嘅汁同飯已經融合埋一齊,飯嘅軟硬度適中,啲汁勁香龍蝦味,但係一啲都唔腥~係令人會一啖接一啖嘅龍蝦飯☺️但令到我最驚喜嘅係隻龍蝦,好新鮮,仲有好多膏,啲龍蝦肉非常彈牙,亦都大大嚿,勁鮮甜!好少食到呢啲餐廳嘅龍蝦飯嘅龍蝦係有酒店級水準,好好食🤤至於甜品方面,我哋嗌咗個Burnt basque cheesecake ($110),佢係圓形
至於甜品方面,我哋嗌咗個Burnt basque cheesecake ($110),佢係圓形細細個,上面鋪咗啲藍莓醬,中和返下面個芝士蛋糕嘅甜味,我覺得都屬於正常水準~
總括嚟講,我覺得呢間餐廳嘅環境好好,而慶祝生日嘅時候都有幾位侍應出嚟唱生日歌,好有氣氛,更值得一讚係個龍蝦飯,真係一試難忘,絕對會想再嚟食🤤