2022-10-13 101 views
放假帶屋企人食下中菜,呢間系之前有朋友食過話好味,所以一早book定位帶屋企人食下,果然朋友無介紹錯,屋企人食完都大讚!我地叫左個3人套餐,以每位價錢計起,$298一位,加一茶錢需要另計。套餐有前菜、海鮮、雞、菜等等,3個人食份量十足。旺角六小福,6款揀3款。白灼海哲絲海哲同一般既吾同,呢度用既系海哲頭,一片片而吾系一條條個種,口感比較爽。白灼鮮豬肚豬肚好入味,但咬落去硬左少少。白灼鮮粉腸平時我較少食粉腸,因為味道偏苦,但呢度既粉腸無苦味,質感厚身又軟。套餐提供2款湯揀,一人一碗,可以隨住個人喜好揀,幾好。杏汁花膠豬肺湯好多人都話清洗豬肺好麻煩,所以好少會煲黎飲,難得呢度有就叫黎飲下!呢個湯好足料,杏汁味濃,湯較為傑身,豬肺無膻味,仲有啲菜膽。宜家秋風起,再加上疫情期間,飲呢類湯可以補肺止咳,非常有益!胡椒豬肚雞湯胡椒味十分重,驅寒一流!豬肚份量都幾多。蒜蓉粉絲蒸日本元貝炸蒜同粉絲都好多,啲粉絲幾靚,幾有咬口。元貝大大粒,幾有鮮味。豆豉果皮蒸南非鮑魚鮑魚系魚缸拎出嚟煮,夠新鮮,以豆豉方式去蒸,簡單就帶出鮑魚既鮮味,鮑魚易咬。招牌油浸虎杉斑呢條魚都系即時系魚缸拎去煮,以特別既油浸方式,將

旺角六小福,6款揀3款。

白灼海哲絲

白灼鮮豬肚
豬肚好入味,但咬落去硬左少少。

白灼鮮粉腸

套餐提供2款湯揀,一人一碗,可以隨住個人喜好揀,幾好。

杏汁花膠豬肺湯

胡椒豬肚雞湯
胡椒味十分重,驅寒一流!豬肚份量都幾多。

蒜蓉粉絲蒸日本元貝
炸蒜同粉絲都好多,啲粉絲幾靚,幾有咬口。

元貝大大粒,幾有鮮味。

豆豉果皮蒸南非鮑魚

招牌油浸虎杉斑
呢條魚都系即時系魚缸拎去煮,以特別既油浸方式,將條魚炸完再淋上熟油,魚肉好有質感,魚皮夠厚,炸完好有平時炸魚皮既口感,非常推介。

薑蔥霸王雞
雞既份量夠大,4個人食都可以,雞肉都算滑,而且吾系好肥。

上湯浸時蔬
上湯味好濃,再加左甜甜既杞子同蒜頭粒,菜心變得更好食,啲菜都幾靚,絕對無求其。

仲有糖水薏米綠豆沙作為今餐既總結。

總捨黎講成餐飯都高質,宜家好多時去酒樓食,菜式都做得好求其,做吾到呢種味道。下次可以再同屋企人食過!