2018-06-04
每逢星期二都會在油麻地上堂,上完堂都會在附近食個宵夜醫肚,今次想食泰國菜,見到依間都幾吸引,就同朋友黎食.門面充滿泰國風味.因為比較夜,所以今次就冇食好多嘢lu,首先叫左個泰式鮮蝦金柚沙律,首先調味好足!好開胃之餘個金柚唔會酸,好好味,蝦都有好多隻,有七八隻到,加上泰式香料,依個真係食唔停口!.惹味泰式燒生蠔同朋友去好鐘意食生蠔,依個燒蠔係燒得剛好,不會冇左生蠔個鮮味,重點係,d配料好特別,好香,混合左香茅等,辣度算係大辣,如果唔係好食得辣既朋友要注意一下。總括整度菜都好開胃好鐘意!.Thai-in虎蝦炒金邊粉依個同平時岀面食開既有d唔同,佢上面會鋪滿左唔同嘅調味料,等你自己攪勻佢,大蝦十分新鮮,整個金邊粉味道十分濃郁,而且濕度適中,唔會覺得太乾或太濕,辣到屬於小辣,推薦!.餐牌
門面充滿泰國風味
惹味泰式燒生蠔