2017-07-31 1066 views
好多時放假都喺屯門區覓食, 屯門真係唔多好嘢食, 有時R爆頭都唔知食咩好, 咁就睇下人地介紹, 今日去左紅橋呢邊搵食。呢間舖大大隻寫"原味清湯腩", 前面嘅"洪強"卻係撞左色又細隻好多, 唔留心係會對唔到個名架。我地一入去, 就有姐姐招呼, 好慇勤, 好禮貌, 有加分。飲品要左咸檸七同蜂蜜咸柑桔, 都好夠味。腐乳通菜, 十蚊算幾平, 排得齊齊整, 令人食起黎覺得好食D, 腐乳放喺旁邊, 細心。咖哩根腩飯: 個咖哩係好複雜嘅香料味道, 叫左少辣仍幾辣, 應該類似印巴的咖哩, 較重口味, 牛腩牛根都幾淋, 不過對我地黎講辣左少少, 令再食嘅意慾唔高。蕃茄大胃王河: 有蕃茄、鯪魚肉、牛丸、豬肉丸、牛筋、牛腩, 個蕃茄湯似住家湯, 有少少魚嘅味道, 各款丸都幾好食, 唔係普通貨色, 如果唔係自己整, 都花左唔少心機去搵供應商, 當中最突出係鯪魚肉, 佢超柔軟, 好似手打咁, 又唔腥, 我唔鍾意鯪魚肉都愛上佢!價錢唔貴, 幾抵食, 都有下次嘅, 紅橋原來唔少好嘢食, 可以多啲黎食!

我地一入去, 就有姐姐招呼, 好慇勤, 好禮貌, 有加分。

飲品要左咸檸七同蜂蜜咸柑桔, 都好夠味。

$54 (Lunch)