2019-08-27
湊細路出去食飯除了要請求環境,食物質素外,最重要是看餐廳是否kids friendly~今日去開聯和墟,美食選擇就多了,但最後我選了這間新餐廳,因為睇食評見到D扒非常唔錯,睇份兒童餐具同BB椅就知道小朋友實鍾意~講真,見到BAR & RESTAURANT,唔會諗到是湊小朋友食飯的一個好選擇,但試過一次之後,我會推介俾朋友下次搞親子GATHERING裝修是外國的工業風格,帶型格得來亦帶點檔次,約朋友聚會絕不失禮!一坐底就立即叫碟薯條俾兩個小朋友,經典美式炸薯條係即叫即炸,好粗身,薯仔味濃,小朋友急不及待自己拎黎食~不過現炸是會好熱的,要攤一陣先食得~呢度其實主打係飲野,但我揸車黎所以唔敢飲了,叫左我最喜歡的凍檸茶,茶味唔錯,如果大杯D就好了~睇MENU俾佢推介的澳洲M6和牛肉眼扒吸引到,不用思考太多就叫了,因為價錢都都好親民~煎得超靚囉!!呢個係MEDIUM,超好食,肉汁勁JUICY~和牛脂肪較多,煎到熔哂,添和了肉汁,每一口都必哂D汁出黎,牛味都好濃,一D都唔UN,太好食喇,件扒咁大件,但好快就俾我食哂!底下係法式薯蓉,好似混入了南瓜咁,甜甜地~索埋D肉汁好正!MEDIUM真係剛剛好,
不過現炸是會好熱的,要攤一陣先食得~
底下係法式薯蓉,好似混入了南瓜咁,甜甜地~索埋D肉汁好正!
MEDIUM真係剛剛好,又不會有太多血水,個面又有點香口,要再講,超好食!
然後叫左份WELL DONE 香煎三文魚柳配蘆筍俾小朋友,煎到脆卜卜架,魚皮好似薯片咁脆,兩個小朋友爭住食!
襯下午茶時間未完,叫份CAESAR SALAD,加埋凍飲都係50蚊左右,抵食,仲要勁大碟~
每次食西餐都愛點龍蝦湯,呢個用壺上幾過癮,味道好濃,如果多個GARLIC BREAD就PERFECT了~
最後叫多左個黑松露牛肝菌配海鱸魚,呢個估佢唔到咁好食,重點係個海鱸魚,又香又滑~AGAIN~個魚片勁香脆,呢個比三文魚片較厚膠原,我女女大愛,係咁問仲有冇多D? 呢個魚我地一家都係咁讚好,真心推介!
呢餐我地一家都食得好HAPPY,行出門口先發覺有聲明話用天然食材,真係令我好放心推介俾朋友帶埋小朋友黎食~~