2019-05-26
今日去尖沙咀打邊爐 一入餐廳 感覺好新淨 座位寬敞 👍🏻👍🏻一黎侍應就好好招呼 比我地調醬汁我叫左個醉雞湯底 好濃好足料 有黨參北芪杞子紅棗 好香喔跟碟雞 我叫左半隻咋 都甘大碟 仲要連雞肉都餣定 做得好有heart 名符其實醉雞火鍋湯底呢碟椒鹽粟米 好香口惹味 粟米本身仲帶有甜甜香 外表乾身咬落仲好有水份 正👍🏻👍🏻仲叫左豬頸肉 上碟賣相一流 廚師好有心機 整成花既形狀上碟 份量又多 肉質新鮮爽口呢碟甘香肉眼筋 口感幾特別 係豬肉黎 介乎爽同腍既中間 第一次食 唔錯👍🏻👍🏻四寶餃 一次過滿足四個願望 試齊韮菜餃、松露豬肉餃、鮮蝦豬肉餃、豬肉餃 好足料 隻隻都包到脹卜卜 用料仲好新鮮 食時肉汁爆多 最後加返個新竹米粉 索晒d湯既精華 d麵質又唔易碎 好食仲有生蠔食 打邊爐既地方黎講 菜式選擇算好多 估唔到仲要坐得舒服 又唔會比隔離檯既油煙吹住 食物用料、份量、上碟造型都花過心思 同幾講究 值得encore👍🏻😝
我叫左個醉雞湯底 好濃好足料 有黨參北芪杞子紅棗 好香喔
最後加返個新竹米粉 索晒d湯既精華 d麵質又唔易碎 好食