公司同事聚餐, 人比較多, 想起旺角盛八坐位多價錢又相宜, 於是就再次光顧. 其實之前數次光顧感覺都挺好, 想不到今次會因為一個不可理喻的經理, 而導致不歡而散.講番食物, 我地叫左三個湯底, 昆布同番茄還好, 黑松露味道坦白講有點兒怪怪地...似濃縮忌廉, 實在難以下嚥. 食物方面, 丸菜甜品種類頗多, 但牛肉切得紙一樣薄, 也罷, 放題店要控制開支可以理解, 其他都一般般. 直至最後結賬時, 有位戴黑框眼鏡, 面色黝黑的經理同我地講:"你地食剩超過200g, 冇得用個買一送一優惠" 的確我地仲有少少野未落晒落去同係個煲度, 但絕對屬於可接受範圍, 起碼唔係幾盤野冇掂過果隻, 我地詳細解釋過後經理仍然要收番正價, 並扣住我同事信用卡. 此外, 我地有位同事臨時未能出席, 多左一位, 經理亦都堅持有加無減原則, 要收全費. 需知道, 浪費食物的條款係為防止某些缺德顧客(例如某種用碟鏟蝦的人)過度領取食物所設立, 200g來說等於大半包紙包飲品, 哪怕你只吃剩幾粒丸, 隨時已經超標. 如果食剩食物屬於可接受範圍該條款一般無視, 此為不成文規定. 該經理於今次事件態度惡劣, 我們因要回公司

需知道, 浪費食物的條款係為防止某些缺德顧客(例如某種用碟鏟蝦的人)過度領取食物所設立, 200g來說等於大半包紙包飲品, 哪怕你只吃剩幾粒丸, 隨時已經超標. 如果食剩食物屬於可接受範圍該條款一般無視, 此為不成文規定. 該經理於今次事件態度惡劣, 我們因要回公司工作決定作罷, 只要求減回一位人頭, 該經理最初亦都拒絕, 經我們堅持才勉強答應.

我非常質疑該經理今次的處事手法, 特寫此文提醒讀者們份外小心.
Other Info. : 有位操半咸淡廣東話的阿嬸, 於你落單時會問你"做咩唔叫多D?", 但其後又會話你食唔晒D野
2016-11-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$120 (Lunch)
Dining Offer
Coupon