2021-08-05 1726 views
Semi buffetGo! Go! Go!水菓喺出面任拎,菓汁就可以喺下午1點前無限添用茴香籽刁草醃過三文魚冇咁咸之餘仲好滑口,好味鴨肉凍批一般餐廳走英倫風即開生蠔,見阿姐摩打手咁開先唔洗排咁耐,辛苦晒呀咁多件芝士都好味啵!其實,未食到主菜都開始飽,碟三文魚一上枱!嘩~咁大件😅不過好香,食落去外脆內軟朋友件西冷,我試食咗條甘筍仔,又幾好味喎!食甜品就預咗佢甜㗎喇!仲要點個蜜糖撻,以為死甜咩?佢又甜得幾有層次,蜜糖味夠香甜,配合cream上面嘅檸檬皮加上香滑雲呢拿雪糕,整體都OK㗎!唔怪得咁多人叫哩個甜品啦!朋友點嘅芝士餅,望落去好靚,但我已經好飽,冇辦法試吓佢件甜品喇!食完甜品,有位職員帶咗個主廚出嚟同我哋傾吓偈,了解下我哋對今餐食物嘅滿意度,感覺馬會好重視客人嘅意見,不過對比之前喺跑馬地馬會嘅服務體驗,哩間餐廳人流較多,人手好似就唔多夠喇!
Semi buffet
Go! Go! Go!

水菓喺出面任拎,菓汁就可以喺下午1點前無限添
時令水果

用茴香籽刁草醃過三文魚冇咁咸之餘仲好滑口,好味

茴香籽刁草醃三文魚配橘香醬

鴨肉凍批一般
鴨肉凍批伴酒香車厘子配砵酒醬

餐廳走英倫風

即開生蠔,見阿姐摩打手咁開先唔洗排咁耐,辛苦晒呀

澳洲/蘇格蘭即開生蠔

咁多件芝士都好味啵!
環球芝士拼盤

扒三文魚柳伴千層酥、炒菠菜苗及燒蕃茄配艾苦酒及蝦肉忌廉汁

朋友件西冷,我試食咗條甘筍仔,又幾好味喎!
澳洲西冷伴炒青豆、甘筍仔及香草燒美薯配紅酒燒汁

蜜糖撻伴雲呢拿雪糕

青檸芝士餅配紅桑子醬