2013-08-05 1551 views
好耐無嚟怡東酒店食dinner buffet嘞, 前年朋友聚會時嚟食tea buffet, 覺得几多嘢食, 但忙得滯無寫食評, 所以今次要補返呢!以前呢度有源源不絕既生蠔供應, 依家晚市已經無呢支歌仔唱了!取而代之既冷盤有龍蝦仔(肉質唔錯) 、翡翠螺(夠爽口)、長腳蟹(過得去)、带子(几大隻有觧味) 等。唔同種類既沙律及醬料任人配撘, 好開胃啊! 壽司亦超多款式如北寄貝、鰻魚、三文魚、吞拿魚、墨魚、太卷、加洲卷等等, 而刺身區有三文魚、吞拿魚、墨魚等大路嘢, 要一贊師傅, 毫不吝嗇, 厚切兼量多, 簡直滿足哂我地班粉絲 , 真係食一次已夠皮!至於熟食區, 松子魚酥脆甘香 , 魚肉軟嫩, 微酸微甜, 醒胃可口, refill又快, 超yummy !!!西式款有好creamy既魚柳。羊扒小小羶味, 多汁嫩口。牛扒味濃, 肉質甜美。唔同肉類既咖喱煲, 每款試左一小塊肉, 口感也不俗。仲有小朋友至愛既燒雞翼, 腸仔又大條, 又多款。連淥麫區既丸丸亦超彈牙, 怪不得BB食到口不停。熱辣辣既牛肉燒賣, 超軟滑既牛肉腸粉、大大隻爽口蝦腸粉等。 每人贈送一隻芝士焗龍蝦, 可惜味道較鹹。呢度最養眼

, 真係食一次已夠皮!
至於熟食區, 松子魚酥脆甘香

呢度最養眼之處就係甜品區, 五光十色賣相精緻, 有唔同款式既蛋糕, 芝士餅、慕思、生果撻、果仁撻、布甸、啫哩、糖水、生果、H記雪糕等。估唔到有M&M朱古力, 有cream/mousse型狀既雪糕, 好特別啊
! 各款蛋糕唔夠鬆軟突出, 芝士餅又唔夠香滑, 芝士餡太實, 所以每款只會食少少。 較深刻既有拿破倫蛋糕
, 好鬆化, 焦糖脆果仁撻
, 層次豐富, 酥脆可口。

今餐相當豐富, 認真瘦住入肥住出, 慘…
2013-06-16
$536.80 (Dinner)
Celebration
Father's Day