今日義氣仔女地幫個fd喺佢間新屋睇裝機, 可能師傅都趕lunch所以12點幾就搞掂, 隨意入左去附近li間”味力冰室”, 裡面裝修好新淨帶點懷舊feel, 雖然坐滿唒但我一個人好快就有位👍🏻.>Lunch menu有常餐&飯餐, 有得加錢轉特飲: 黑牛/ 白牛/ 椰汁雪糕紅豆冰都係加HKD15 ja抵抵抵.>香葱滑蛋叉燒飯 (HKD56)睇下個碟, 係平時食all day bfast嗰款大碟, 鋪滿勁多叉燒仲要大大舊厚切, 叉燒啖啖肉唔會啖啖肥膏👏🏻. 炒蛋完完全全蓋住熱辣辣嘅白飯, 無論賣相同口感都係滑𠽌𠽌der! 淋面汁好好味, 一路食一路慢慢流向白飯而唔會浸住醬汁, 連白飯嘅口感都照顧到. 懷疑緊我係咪食緊一碟二人份量嘅飯因為實在太大份足料啦! 推介各位”餓底”呢!! >嗜辣foodie必食XO辣醬🔥整左羹XO辣醬挑戰下🔥, 唔係講笑! 除左多料之外, 嗰種辣嘅刺激感一息間喚醒唒所有味蕾, 勁辣又好味, 一碟飯整一羹perfect.>雪糕紅豆冰 (+HKD15)冰量非常適中嘅紅豆冰, 椰汁味濃, 口感綿綿嘅紅豆佔左成半隻杯🤪, 識飲一定係加埋雲呢拿

香葱滑蛋叉燒飯 (HKD56)

嗜辣foodie必食XO辣醬🔥
XO辣醬🔥🔥

雪糕紅豆冰 (+HKD15)
雪糕紅豆冰

冰量非常適中嘅紅豆冰, 椰汁味濃, 口感綿綿嘅紅豆佔左成半隻杯🤪, 識飲一定係加埋雲呢拿味雪糕球🍧.

2020-01-24
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$71 (Lunch)
XO辣醬🔥🔥