2015-03-24 2324 views
鐘意飲白肺湯的我,成日想再飲..有日男人講灣仔有間飲白肺湯吾錯,仲要係豬的專門店。當然即日去飲湯!~大約9點半到,得我地一桌人係度。待應招待得好好,有茶又傾計想食咩飲咩...當然鐘意飲白肺湯的我,不二之選就白肺湯,但原來加$6仲有粉(堅抵喎)而男人話太耐冇食豬腰想食下好吾好味,再加左個辣的雙拼小食如下:杏汁白肺湯加米線($46) :湯水真係冇味精,杏汁吾太覺有,但白肺味勁出。白肺咬落去軟又滑,好好味。而米線吾太淋,適中,湯底都係冇味精。都飲左一半而冇口乾。豬腰新竹米粉($49) :豬腰爽又脆,冇豬什味。米粉分量勁多。都有5舊豬腰,價錢合理。蝴蝶腩加豬膶加辣($80):豬膶厚又大塊,但最重要吾硬。蝴蝶腩有少少爽口,但加辣太多麻味,辣味比較少,但都好味道同份量適中。大約10點已經關廚房,準時10點半收工,所以時間要甲返先得絕對係想飲肺湯的好好選擇!~
杏汁白肺湯加米線
豬腰新竹米粉
蝴蝶腩加豬膶加辣
大約10點已經關廚房,準時10點半收工,所以時間要甲返先得
絕對係想飲肺湯的好好選擇!~
2015-03-23
$90 (Dinner)
杏汁白肺湯加米線
豬腰新竹米粉