2013-08-06 1419 views
其實沒有打算寫食評, 不過看到寫得幾苛刻, 以百多元之價錢想吃一個味道, 環境, 服務等要有質素之日本放題, 其實都有d難度, 所以忍不住發表意見. 我都係在BK朋友介紹去沙田田心村磐田日式放題餐廳吃飯, 打電話 book位時職員介紹我們到他的花園城新開分店, 那裏有 85 折優惠及有拍車優惠, 所以一行6人到花園城分店試一試, 來到等了5分鐘就有位了, 一開始先叫了一個剌身, 來了賣相不錯. 有三文魚. 甜蝦, 希靈魚, 鮑貝, 八爪魚. 馬刀貝. 榮螺等. 跟著再來一個 血池花甲及黑胡椒湯浸蜆, 蒜香牛柳粒, 牛油炒蜆. 他們還有日式炒年糕,還有一大堆壽司(忘記影相)及串燒, 補給得很快, 所以細細碟也不錯, 轉眼間也不知要了多少轉, 朋友們吃到食唔落 (抵死, 博哂老命, 冇蝕底), 最後埋單 $900, 平均每人$150, 都幾抵食,老實講, 食物質素有改善的空間, 但百多元放題任食就一定超值, 一家大小, 特別有小朋友來這裡吃都不失為一個不錯的地方. 如果你是在"名門"那種地方吃開日本菜的, 就不要來這裡了.
Other Info. : 最後, 有一點補充, 有一些菜式, 有點奇怪, 所以忍不住於結結帳時問老闆, 老闆說其實大部份都是食客曾經問過下, 所以嘗試加在菜單中, 盡量滿足不同客人需要. 其實都幾有誠意, 不過在另一角度看, 就有點不伙倫不類. Anyway, 我享受同朋友(特別有小朋友)一齊亂叫一通, 吃得開心就算. 如果真的要享受有質素之日本菜, 兩個人沒有$2000元都幾難落得樓!
2013-07-29
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$150 (Dinner)