2022-09-11 3285 views
📍Taboo(忌諱) - 灣仔灣仔Happy Friday嘅Lunch食乜好?同事介紹哩間Taboo餐廳!環境Chill食物高質!特別之處餐廳中文名叫忌諱😂百無禁忌嘅我同同事一齊去試下先😂Lunch Setan Fried Barramundi香煎盲曹魚柳 $125估唔到嘅係魚柳底下鋪滿8款豆類!魚柳香煎後嘅魚油流落底下嘅豆豆😋令普通嘅豆味道昇華一個Level🤤魚肉味道唔錯,煎得香脆可口!不過份量方面有啲唔太夠,男同事食完魚柳之後要食埋個甜品先夠飽😆甜品係紅蘿蔔做嘅煉奶蛋糕!味道好甜而且蛋糕鬆軟!鐘意食甜嘅同事覺得唔錯👍🏻我就覺得略甜左一啲😅而且煉奶好多。New Zealand Ribeye Steak 紐西蘭肉眼扒 $135哈哈哈哈!Lunch去鋸扒!聽落就知Happy Friday啦😂塊扒我㗎Order左Mediam(5成熟),但係上到枱面我覺得已經9成熟啦🙈冇左預期中肉嫰嘅口感,不過牛扒味道充滿牛味👍🏻味道方面好出色😋配菜薯仔角同沙律味道唔錯👍🏻薯仔角岩岩炸好,熱辣辣好味道!而且薯仔又粉又蓉!又有薯味口感好正😁T-able 指數: 3.8/5
📍Taboo(忌諱) - 灣仔

Lunch Set: